sobota, 22 marca 2014

Z małą przerwą z wielką werwą;)

Miało być coś o jedzeniu;) Zatem dzisiejszy post takowy będzie;)
Prezentując szybki wegański obiad na sobote.

Farsz: cebulę, marchewkę, kalafior, fasolkę zieloną, brukselkę kroimy drobno- dusimy na patelni dodając  
          wodę oraz olej. Następnie wsypujemy sól,pieprz oraz rozmaryn. Kolejno dodajemy odrobinę octu
          jabłkowego oraz sezam. Dusimy jeszcze na patelni przez 5min

Ciasto: 1szklanka mąki, pół łyżeczki soli, 3/4 łyżek oleju oraz wody.
            Ugniatamy. formujemy małe placuszki, dodając do środka farsz. Za pomocą widelca
            zamykamy/dekorujemy brzegi;)


W nagrzanym piekarniku do 170st. pieczemy przez ok.25min

Gotowe! 
Smacznego;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz