niedziela, 23 marca 2014

Rozkręcamy się?;)
 Chwila czasu jest więc nowy post powstanie.
Dziś ponownie A. zawładnie kuchnią, a tym razem w roli głównej szybka VEGAŃSKĄ pizzerka na deszczową wiosnę.
Potrzebujesz:
W misce wyrabiamy ciasto ( szklanka mąki,3/4łyżki wody oraz oleju, pół łyżeczki soli) następnie ugniatamy-rozdzielamy na pół. Wychodzą tym sposobem dwie średnie pizzerki (ciasto rozwałkować na grubość 2mm). Na rozgrzaną patelnie dodajemy pół łyżeczki oleju po czym kładziemy rozwałkowane ciacho na pizzerkę. Smażymy na wolnym ogniu tak aby nabrało ładnego lekko brązowego koloru. Gdy upieczemy po obu stronach ciasto wówczas smarujemy koncentratem pomidorowym oraz posypujemy ziołami (wedle uznania) zarówno jak i kładziemy na to warzywa jakie tylko chcemy. Nakrywamy patelnię pokrywką i odczekujemy jeszcze 2-3min. 
Czas trwania: ok 20min  
Smacznego;)

ps. fota z odkurzacza;D odkurzacz górą ;D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz